ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ходорковський і Навальний роздадуть грошові премії політв'язням

Навальний залишається під домашнім арештом

Ходорковський і Навальний роздадуть грошові премії політв'язням
Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Колишній глава нафтової компанії ЮКОС Михайло Ходорковський та опозиціонер Олексій Навальний роздадуть 50 грошових премій політв'язням та їх родинам.

Про це Ходорковський розповів на форумі "Політзеки 2.0", передає "Дождь".

Ходорковський розповів, що вони мусять допомагати тим людям, які зараз перебувають у в'язницях або під домашнім арештом. За його словами, людина, яка перебуває у себе вдома під арештом, позбавлена можливості заробітку. Тому йому і його родині потрібна допомога.

"Недавно ми домовилися з Олексієм Навальним спільно заснувати 50 премій по 100 тис. рублів для тих людей, які, постраждавши від дій нашої правоохоронної системи, тепер продовжують боротьбу зі свавіллям", - розповів він.

Читайте: Ходорковський заявив, що не віддасть Крим як президент Росії

Михайло Ходорковський повідомив, що з Навальним у них спільний проект. Політв'язні можуть звертатися по допомогу до ресурсів Навального або до фонду Ходорковського "Открытая Россия".

Наразі Олексій Навальний і його брат Олег Навальний проходять у справі "Ів Роше". Їх звинувачують у відмиванні грошей і шахрайстві. Суд помістив Олексія під домашній арешт, а його брат перебуває під підпискою про невиїзд. Тому наразі невідомо, яким чином Навальний братиме участь у роздачі премій.

На форумі "Політзеки 2.0", який організував фонд "Открытая Россия", виступають Михайло Ходорковський, економіст Сергій Гурієв, який виїхав з країни, виконавчий директор Фонду боротьби з корупцією Володимир Ашурков, який попросив у Великобританії політичного притулку, амністований фігурант "болотної справи" і правозахисник Володимир Акіменков, юрист Фонду свободи інформації Іван Павлов, глава головування Amnesty International Сергій Нікітін, глава правозахисного центру "Меморіал" Олександр Черкасов та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram