ГоловнаСвіт

НАТО очікує реформ і демократичних змін в Україні

Столтенберг розраховує на тісну співпрацю з Порошенком, новим парламентом і урядом

НАТО очікує реформ і демократичних змін в Україні
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Результати парламентських виборів в Україні повинні сприяти просуванню реформ і всеосяжного політичного процесу, які допоможуть мирному врегулюванню кризи в країні.

Про це йдеться в комюніке генсека НАТО Єнса Столтенберга.

"Я вітаю людей України з тим, що вони виконали своє право проголосувати в значній мірі мирних парламентських виборах. Як було відзначено міжнародними спостерігачами, незважаючи на складні умови, вибори пройшли відповідно до міжнародних стандартів", - зазначив він.

"Більшість людей в Україні висловилася чітко і демократично на користь амбітної програми реформ і за європейський шлях. Я вітаю їхній намір і далі просувати всесторонній політичний процес, заснований на демократичних цінностях і повазі прав людини, меншин і верховенства права", - зазначив він. За словами генсека, "це допоможе подальшим перспективам мирного вирішення конфлікту в Україні".

Читайте: НАТО: в Україні, як і раніше, перебувають російські війська

Столтенберг також заявив, що очікує тісного співробітництва з Президентом Петром Порошенком, новим парламентом і урядом, щоб просувати партнерство. "Альянс воліє підтримувати Україну в її широкомасштабних реформах у рамках Комісії НАТО-Україна", - наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram