ГоловнаСвіт

Екс-голова ЦБ Кіпру отримав термін за ухилення від податків

Консалтингове агентство колишнього чиновника оштрафували на €13,5 тис.

Екс-голова ЦБ Кіпру отримав термін за ухилення від податків
архив

Суд засудив колишнього голову Центрального банку Кіпру Христодулоса Христодулу до п'яти місяців в'язниці за ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє агентство AFP.У рішенні суду Нікосії сказано, що Христодулу вчасно не задекларував отримання €1 млн. Окрім того, колишнього голову банку Кіпру визнали винуватим у ще п'ятьох податкових злочинах.

Із залу суду, де оголосили вирок, Христодулу відправили просто у в'язницю для відбування покарання. Суддя постановив, що вирок повинен послужити попередженням усім, хто скоїв такі злочини, а також продемонструвати, що ніхто не може стояти понад законом.

Крім того, консалтингове агентство колишнього чиновника оштрафували на €13,5 тис.

Читайте: На Кіпрі за підозрою в крадіжці картини Дега заарештовано росіянина

75-річний Христодулу заявив у суді, що отримав €1 млн 2007 року від грецького підприємця як передоплату за консультаційні послуги компанії, якою він володіє спільно з дочкою. За його словами, після проведення розслідування податок було сплачено.

Христодулу займав посаду міністра фінансів Кіпру з 1994-го по 1999 рік. Потім він очолив міністерство внутрішніх справ, а 2002 року став головою ЦБ Кіпру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram