ГоловнаСвіт

Ізраїль побудує ще тисячу будинків на території Палестини

Палестинці заявили про можливий "вибух насильства" щодо ізраїльтян

Ізраїль побудує ще тисячу будинків на території Палестини
архив

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розпорядився побудувати 1060 будинків на території окупованого Східного Єрусалиму, повідомляє Haaretz.

За даними видання, 660 із цих будинків будуть знаходитися в північному районі Рамат Шломо, ще 400 - на півдні в Хар-Хома. Зазначається, що обидва райони розташовано за межами так званої "Зеленої лінії" (лінія розмежування між Ізраїлем та арабськими державами після війни 1948-1949 років).

За словами високопоставленого представника "Руху за національне визволення Палестини" (ФАТХ) Джибриля Раджуба, "було б помилкою вважати, що палестинці ніяк не відреагують на такі дії з боку Ізраїлю", оскільки цей план "може призвести до вибуху насильства".

"Нетаньяху не дочекається, що палестинці викинуть білий прапор", - заявив Раджуба.

Читайте: Правий сектор отримав 7,4% на виборах в Ізраїлі

Ізраїль зайняв Східний Єрусалим під час Шестиденної війни 1967 року. У 1980 році влада країни ухвалила закон про Єрусалим - "єдину і неподільну столицю" єврейської держави. Міжнародне співтовариство, однак, вважає території Східного Єрусалима і Західного берега річки Йордан окупованими і не визнає легітимним розміщення на них єврейських поселень.

На початку жовтня Палестина розробила проект резолюції Радбезу ООН з вимогою припинення окупації палестинських земель Ізраїлем. У документі, зокрема, міститься заклик до повного визволення Ізраїлем у найкоротші терміни "всіх палестинських територій, окупованих з 1967 року, включаючи Східний Єрусалим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram