ГоловнаСвіт

Влада Єгипту ввела надзвичайний стан

Північну частину Синайського півострова закрито на 3 місяці

Влада Єгипту ввела надзвичайний стан
Фото: returist.com

Влада Єгипту ввела надзвичайний стан на три місяці в північній частині Синайського півострова. На невизначений термін закрито пункт пропуску на кордоні з Газою, повідомляє Euronews.

Рада безпеки країни ухвалила таке рішення після загибелі 30 людей внаслідок терактів. На території, де оголошено надзвичайний стан, введено комендантську годину і обмежено пересування цивільних осіб.

Згідно з повідомленням, у п'ятницю, 24 жовтня, терористи двічі атакували блокпости єгипетських силовиків на Синайському півострові. Вантажівка, начинена вибухівкою, протаранила блокпост, а водій підірвав себе. Пізніше, коли на місце події прибула поліція, бойовики відкрили вогонь по них. Цей інцидент уже назвали найкривавішим за всю історію сучасної єгипетської армії.

Нагадаємо, терористичне угрупування "Ісламська держава", яка у теперішній час контролює території на півночі Сирії і на сході Іраку, інструктує бойовиків ісламістського угруповання "Ансар Бейт аль-Макдіс", яке базується на Синайському півострові в Єгипті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram