ГоловнаСвіт

НАТО: в Україні, як і раніше, перебувають російські війська

Генсек НАТО заявив, що РФ далі порушує суверенітет України

НАТО: в Україні, як і раніше, перебувають російські війська
Филип Бридлав
Фото: lenta-ua.net

На сході України, як і раніше, перебувають російські війська, а поблизу українського кордону - боєздатні підрозділи армії РФ.

Про це заявив 24 жовтня командувач сил НАТО в Європі Філіп Бридлав, повідомляє агентство Рейтер.

"Незважаючи на значне відведення російських військ з України, поза сумнівами, на сході України залишаються російські війська", - заявив Бридлав, зазначивши, що частина російських військ, які розміщувалися біля українського кордону, покинула свої позиції, а решта, ймовірно, готуються до цього.

"Однак ті війська, що залишаються (біля кордону - ред.), немає доказів, що вони мають наміри залишати її, як і раніше, є дуже, дуже потужною силою", - додав він.

Нещодавно обраний генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, який у п'ятницю прибув з першим візитом у штаб-квартиру НАТО, також сказав, що Росія продовжує порушувати норми міжнародного права в Україні. За його словами, РФ, "як і раніше, порушує суверенітет і територіальну цілісність України", а також дестабілізує ситуацію на Донбасі, оскільки на українській території залишаються російські війська.

НАТО призупинило практичну співпрацю з Москвою на знак протесту проти насильницької анексії Криму Росією, а також через підтримку, яку російська влада надає сепаратистам на Східній Україні.

Читайте: "Батьківщина" зібрала три мільйони підписів за референдум про НАТО

За словами Столтенберга, Альянс закликатиме Росію до виведення військ з України та їх відведення від українського кордону, а також використовуватиме весь свій вплив, щоб переконатися, що режим припинення вогню на сході України дотримано.

"Ми повинні знайти політичне рішення проблем в Україні, яке є попередньою умовою для ефективного припинення вогню", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram