ГоловнаСвіт

В аеропорту Єкатеринбурга навантажувач зачепив лайнер

Прокуратура проводить перевірку за фактом інциденту

В аеропорту Єкатеринбурга навантажувач зачепив лайнер
Фото: agenda-u.org

У єкатеринбурзькому аеропорту Кольцово (Росія) навантажувач зачепив літак "Уральських авіаліній", який готувався до вильоту в Москву.

Про це повідомляє в п'ятницю, 24 жовтня, ТАСС з посиланням на представника аеропорту Дмитра Тюхтіна.

Інцидент стався близько 08:00 за місцевим часом (5:00 за Києвом).

"Під час підготовки до вильоту відбувся контакт навантажувача з літаком. Технічні служби аеропорту та авіакомпанії провели огляд борту. Пошкоджень, які могли б становити загрозу безпеці польоту, не виявлено", - повідомив Тюхтін. У момент інциденту, за його словами, на борту літака пасажирів не було, ніхто не постраждав.

Літак, як повідомили в свою чергу в прес-службі "Уральських авіаліній", вже вилетів до Москви. Затримка, за даними онлайн-табло в Кольцово, становить близько двох годин.

Як зазначає ТАСС, зараз прокуратура проводить перевірку за фактом інциденту в аеропорту Кольцово.

"Наразі направлено запити з метою отримання необхідної інформації. За цим фактом в Уральському міжрегіональному територіальному управлінні (МТУ) Росавіації створять комісію, яка розслідуватиме інцидент", - сказав в. о. свердловського транспортного прокурора Євген Кайгородов. За його словами, за результатами розслідування МТУ і прокурорської перевірки зроблять висновки про наявність чи відсутність порушень федерального законодавства. "У разі виявлення порушень вживуть заходів прокурорського реагування", - зазначив він.

Нагадаємо, у ніч на 21 жовтня у Внукові приватний літак Dassault Falcon 50 під час розгону зачепив снігоприбиральну машину, яка виявилася на злітно-посадковій смузі, після чого зайнявся і впав. Унаслідок інциденту в московському аеропорту загинуло четверо людей - президент Total Крістоф де Маржері і три члени екіпажу. У Росії порушено справу про порушення правил безпеки руху та експлуатації судна повітряного транспорту, у Франції - про ненавмисне вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram