ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку ушпиталено лікаря з лихоманкою Ебола

Троє людей з підозрою на смертельний вірус перебувають у карантині на Манхеттені

У Нью-Йорку ушпиталено лікаря з лихоманкою Ебола
Полиция Нью-Йорка оцепила район, где проживает зараженный Эболой врач
Фото: EPA/UPG

Тести підтвердили лихоманку Ебола у госпіталізованого в Нью-Йорку співробітника міжнародної організації "Лікарі без кордонів" Крейга Спенсера, який повернувся із Гвінеї.

Про це повідомляє The New York Times.

31-річний Крейг Спенсер повернувся в США із Гвінеї, де з 18 вересня боровся з поширенням вірусу у складі "Лікарів без кордонів". Після повернення додому, Спенсер поскаржився на нездужання: у нього піднялася температура, з'явилася нудота і болі в шлунку. Його відразу ж доставили в одну з лікарень на Манхеттені та ізолювали. У клініці вже заявили, що Спенсер після повернення з Африки не з'являвся на роботі і не контактував з пацієнтами.

Найближчим часом лікарі проведуть повторні аналізи, щоб перевірити ще раз результати перших тестів.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо переконав жителів міста, що немає жодних причин для занепокоєння. "Для побоювань немає абсолютно жодних причин", - заявив він на прес-конференції.

Разом з тим, частина кварталу у Нью-Йорку, де мешкав лікар, оточена поліцією. Влада не виключає евакуацію будинку в Гарлемі, звідки Спенсера доставили в лікарню.

Крім того, як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на департамент охорони здоров'я Нью-Йорка, трьох близьких знайомих Спенсера розмістили в карантин.

Як уточнила глава департаменту Мері Тревіс Бассетт, наречену Спенсера Морган Діксон ушпиталено. У Центрі з контролю і профілактики захворювань США (CDC) у свою чергу повідомили, що Спенсер прилетів із Гвінеї 17 жовтня і успішно пройшов санітарний контроль в аеропорту імені Джона Кеннеді: лікарі під час огляду не виявили у нього жодних ознак хвороби.

Дотепер на території США Еболу зафіксували у трьох осіб - громадянина Ліберії Томаса Дункана, який помер на початку жовтня в лікарні Далласа,  і двох медсестер, котрі доглядали за ним.

Спалах лихоманки зафіксували в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію та Нігерію. Наприкінці серпня він дістався Демократичної Республіки Конго і Сенегалу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кількість загиблих від лихоманки Ебола перевищила 4,8 тис. осіб. Понад 10 тис. заразилися вірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram