ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Липецькій області внаслідок вибуху газу впала частина п'ятиповерхівки

Причиною вибуху могло стати порушення правил безпеки використання газового обладнання

У житловому будинку в Липецькій області Росії стався вибух газу, внаслідок якого обвалилася частина п'ятиповерхового будинку, повідомляє ТАСС із посиланням на головний центр МНС.

Як уточнює сайт gorod48.ru, о 10:50 п'ятниці рятувальники отримали повідомлення про вибух балона з газом під час проведення ремонтних робіт у п'ятиповерховому житловому будинку в місті Данкові.

Фото: 48.mchs.gov.ru

Як повідомляє прес-служба ГУ МНС РФ у Липецькій області, внаслідок вибуху в будинку впали міжповерхові перекриття з першого по п'ятий поверхи.

Читайте: У приміщенні школи на Донбасі стався вибух

До місця обвалення виїхали три відділення пожежної частини №22. З будинку евакуювали 10 осіб. Є постраждалі, проте їхньої кількості поки що не уточнюють. Причину обвалення встановлюють, однак, за попередніми даними, причиною вибуху могло стати грубе порушення правил безпеки використання газового обладнання.

Оновлено: Згідно з повідомленням на сайті адміністрації Липецької області, за попередніми даними, загинула одна людина, під завалами триває пошук можливих постраждалих.

Крім того, повідомляють, що всіх постраждалих мешканців будинку розмістять у підготовлених для цього приміщеннях, їхнє майно візьмуть під охорону. "Відповідним службам дали всі необхідні доручення, зокрема стосовно оцінки завданих збитків. Після оцінки характеру ушкоджень будівлі фахівці визначать можливість відновлення житлового під'їзду. З урахуванням наближення зими буде зроблено все необхідне для оперативного подолання наслідків НП, люди отримають всю можливу допомогу", - заявив перший заступник голови адміністрації області Юрій Божко, який виїхав на місце для аналізу ситуації.

За даними gorod48.ru, впали перекриття першого під'їзду 4-під'їздного будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram