ГоловнаСвіт

Сім'ї російських військових, загиблих в Україні, не отримають компенсацій, - Шлосберг

Новий закон про компенсації родинам військовослужбовців не стосуватиметься "добровольців" на Донбасі

Сім'ї російських військових, загиблих в Україні, не отримають компенсацій, - Шлосберг
Фото: www.dyvys.in

Псковський депутат Лев Шлосберг вважає, що новий закон про компенсації родинам військовослужбовців не стосуватиметься військових, загиблих за невстановлених обставин в Україні, в тому числі псковських десантників. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Slon.

"Закон готувався під абсолютно іншу ситуацію і не має жодного стосунку до подій в Україні. Перекрутити, звичайно, можна будь-який закон, можна фальсифікувати і накази про військові збори, але я, як законодавець, звик читати закони так, як вони написані, і цей закон призначений для інших завдань", - сказав Шлосберг.

Тим часом секретар Союзу правозахисних організацій "Громадянин і армія" Сергій Кривенко заявив, що компенсації за новим законом належать не тільки громадянам, загиблим під час військових зборів, а й військовим, зниклим безвісти при виконанні служби або оголошеним померлими.

"Виходить, усі, хто зараз загинув за невстановлених обставин, у тому числі псковські десантники, можуть розраховувати на цю компенсацію", - сказав Кривенко. При цьому, за словами правозахисника, окремий закон про допомогу російським добровольцям в Україні буде суперечити КК РФ, якщо конфлікт на сході України офіційно не оголосять війною.

Нагадаємо, 22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав закон про грошові компенсації сім'ям солдатів, загиблим або зниклим безвісти на навчаннях. Цей закон набере чинності лише з 1 січня 2016 року. За оцінками правозахисників, в Україні вже загинуло або пропало безвісти кілька тисяч російських солдатів, яких у РФ або оголошують дезертирами, або звільняють з армії заднім числом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram