ГоловнаСвіт

Більш ніж половина росіян побоюються фінансової кризи через європейські санкції

52% росіян задумалися про наслідки санкцій США і ЄС

Більш ніж половина росіян побоюються фінансової кризи через європейські санкції
Фото: rus.ruvr.ru

Росіяни почали значно більше хвилюватися за стан фінансової системи країни після введення Заходом низки санкцій. Про це свідчать опитування Національного агентства фінансових досліджень (НАФД), проведеного в жовтні 2014 року, інформує "Дзеркало тижня".

Якщо у травні тільки 31% росіян сумнівався у стабільності економіки і у стійкості фінансової системи, то в жовтні більш ніж половина росіян (52%) повідомили, що запроваджувані санкції країн Заходу негативно впливають на фінансову систему країни, провокуючи фінансову кризу в Росії.

Найбільше побоюються кризи жителі столиці: дві третини москвичів (69%) упевнені, що санкції Заходу можуть завдати серйозної шкоди фінансовій стабільності Росії. Жителі Північно-Західного (45%) і Сибірського (61%) федеральних округів також серйозно стурбовані діями зарубіжних партнерів щодо Росії.

Більшість росіян (70%) ніяк не змінили свої споживчі звички через сучасну економічну ситуацію (61% серед москвичів). Проте кожен десятий (11%) опитаний почав купувати дешевші продукти і практично стільки само (9%) скоротили обсяг покупок.

Ініціативне всеросійське опитування НАФД проведено в жовтні 2014 року. Опитано 1600 осіб у 140 населених пунктах у 42 регіонах Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram