ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У результаті авіаударів у Сирії вбито більш ніж 500 ісламістів

Дії міжнародної коаліції обернулися загибеллю 32 цивільних осіб

У результаті авіаударів у Сирії вбито більш ніж 500 ісламістів
Фото: www.1news.az

У результаті авіаударів міжнародної коаліції на чолі зі США по позиціях ісламістів у Сирії вбито 521 бойовика і 32 мирних жителів.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними SOHR, значна частина убитих - 464 - бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава". Ще 57 убитих - бойовики "Фронту аль-Нусра", що має зв'язки з "Аль-Каїдою".

Серед жертв із-поміж цивільного населення - п'ять жінок і незазначена кількість дітей.

США за підтримки арабських союзників здійснюють авіаудари по позиціях бойовиків в Іраку з липня, а в Сирії - з вересня. Крім того, удари по позиціях "Ісламської держави" в Іраку завдавали ВПС Великобританії та Франції.

Як зазначає SOHR, зараз міжнародна коаліція обстрілює ісламістів у сирійських провінціях Алеппо, Дейр аль-Зор, Ідліб, Ракка і Аль-Хасака.

Читайте: США витратили на війну з "Ісламською державою" $424 млн

Вашингтон виправдовує свої дії в Сирії статтею 51 Статуту ООН, яка гарантує індивідуальне або колективне право на самооборону проти збройного нападу.

Прес-секретар Центрального командування США полковник Патрік Райдер заявив минулої суботи, що Вашингтон "серйозно поставився до повідомлень про цивільні втрати і пошкодження цивільних об'єктів і розробив механізм вивчення кожного такого повідомлення".

За даними ООН, з березня 2011 року жертвами громадянської війни в Сирії стали близько 200 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram