ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійська авіація знищила два з трьох винищувачів ІД

На Близькому Сході триває військова кампанія проти джихадистів

Сирійська авіація знищила два з трьох винищувачів ІД
Фото: www.rusarmy.com

ВВС Сирії знищили два з трьох винищувачів, захоплених бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). 

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на сирійське Мінінформації.

Сирійські військові заявили, що літак урядових ВПС скинув бомби на авіабазу Джаррах відразу після того, як на ній приземлилися льотчики ісламістів. В результаті два винищувачі згоріли. Зараз сирійська розвідка намагається виявити третій літак.

За словами міністра інформації республіки Умра Аз-Зоубі, бойовикам вдалося захопити застарілі моделі літаків і вони не можуть вести повітряні бої проти сучасних апаратів, що є на озброєнні сирійських ВПС.

17 жовтня з'явилося повідомлення, що бойовики ІД почали літати на винищувачах, захоплених у сирійських силовиків. Імовірно, це літаки МіГ-21 і МіГ-23. Управлінню бойовими машинами ісламістів навчили іракські льотчики, котрі приєдналися до них.

Між тим, як повідомляє Рейтер, жителі іракського міста Баджи заявили про знищення приблизно 25 бойовиків ІД в результаті авіаударів міжнародної коаліції по позиціях ісламістів поблизу цього населеного пункту.

Крім того, тривають збройні сутички між джихадистами й іракськими військами. Бойові дії ведуться біля іракських міст Фаллуджа, Карма і Хіт.

Читайте: США витратили на війну з "Ісламською державою" $424 млн

З червня 2014-го бойовики "Ісламської держави" захопили кілька міст Іраку і території на кордоні з Сирією і Йорданією. Угруповання оголосило 29 червня про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних їм територіях в Іраку і Сирії. Халіфом був оголошений лідер бойовиків Абдалла Ібрагім ас-Самаран, також відомий як Абу Бакр аль-Багдаді. Самопроголошений халіфат зараз простягнувся від міста Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. 23 вересня США почали завдавати авіаударів по автоколонах, тренувальних таборах, командних пунктах, а також мобільних нафтопереробних заводах бойовиків у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram