ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Партія Жириновського запропонує Держдумі стимулювати плідних чоловіків

Законопроект про батьківський капітал може отримати назву "закону самця"

Партія Жириновського запропонує Держдумі стимулювати плідних чоловіків
Фото: obozrevatel.com

Депутати фракції ЛДПР, яку очолює скандально відомий політик Володимир Жириновський, планують внести на розгляд Держдуми законопроект про надання чоловікам "батьківського капіталу".

Про це заявив член фракції ліберал-демократів Валерій Селезньов у розмові з віце-прем'єром Ольгою Голодець під час її виступу в Держдумі в рамках урядової години, інформує РИА Новости.

Селезньов зазначив, що багато чоловіків в РФ мають по двоє дітей і більше від різних жінок-матерів. "Давайте стимулювати таких плідних чоловіків, щоб вони могли отримувати батьківський капітал, направляючи його в тому числі на сплату аліментів. Багатодітним батькам просто не вистачає грошей, а населення нам треба збільшувати", - сказав Селезньов.

За словами депутата, ЛДПР готова підготувати і внести на розгляд Держдуми такий законопроект. Він запропонував назвати його "законом самця". На думку Голодець, така ідея має право на розгляд.

Читайте: Держдума ухвалила закон про відмову платити за транзит газу через Україну

15 жовтня Голодець повідомила про продовження термінів вступу в програму материнського капіталу до 2017 року включно. Пізніше її прес-секретар Олексій Левченко роз'яснив, що програма продовжиться у 2017 році для дітей, які народилися роком раніше.

Чинне законодавство дозволяє жінкам, які народили або усиновили більше, ніж одну дитину, через три роки після цього отримати сертифікат на певну суму. У 2014 році розмір виплати становить 429 тис. рублів (близько $11 тис.). Програма передбачає три можливі напрями використання коштів материнського капіталу: поліпшення житлових умов сім'ї, отримання освіти дитиною, а також формування накопичувальної частини трудової пенсії для матері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram