ГоловнаСвіт

Червоний Хрест знайшов спосіб перемогти Еболу протягом півроку

Китай похвалили за внесок у боротьбу зі смертельним вірусом

Червоний Хрест знайшов спосіб перемогти Еболу протягом півроку
Эльхаджи Ас Си
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Ельхадж Ас Сі заявив, що з лихоманкою Ебола можна впоратися за півроку.

Про це повідомляє NBC News.

За словами Ас Сі, для того, щоб покінчити з епідемією, необхідні "повноцінна ізоляція хворих, якісне лікування та безпечне поховання тіл померлих". Тоді, підкреслив Ас Сі, результат можна отримати вже через чотири-шість місяців.

Крім того, представник Червоного Хреста похвалив Китай за внесок у боротьбу з епідемією. Він зазначив, що Пекін за першим закликом надсилає медикаменти, лабораторне обладнання та захисне спорядження, тоді як інші країни часто відбуваються формальними деклараціями.

Читайте: ПАР відмовилася від Кубка Африки: у нас теж немає імунітету перед Еболою

Спалах лихоманки зафіксували в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію та Нігерію, а потім і на Демократичну Республіку Конго та Сенегал. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кількість загиблих від лихоманки Ебола перевищила чотири з половиною тисячі осіб. КНР приділяє особливу увагу наданню допомоги Сьєрра-Леоне і Гвінеї. На думку експертів, таким чином Китай заразом посилює свій вплив у Західній Африці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram