ГоловнаСвіт

США: в охопленому заворушеннями Фергюсоні заарештовано сенатора

Поліція не пояснила, які звинувачення висунуть сенатору

США: в охопленому заворушеннями Фергюсоні заарештовано сенатора
Джамила Нашид
Фото: EPA/UPG

Поліція заарештувала сенатора від штату Міссурі Джамілу Нашид у місті Фергюсон за участь у мітингу, учасники якого виступали проти вбивства поліцейським темношкірого підлітка Вондерріта Маєрса-молодшого в Сент-Луїсі.

Про це повідомляє телеканал USA Today.

Нашид затримали біля поліцейської дільниці Фергюсона, де зібралися учасники акції. Вона кричала: "Немає справедливості!". У відповідь решта протестувальників скандували: "Немає миру!".

Співробітники поліції ще не пояснили, які саме звинувачення висунуть проти сенатора. За даними телеканалу, під час акції Нашид стояла на вулиці і тим самим блокувала рух транспорту, що і стало підставою для її арешту.

Нагадаємо, 9 жовтня поліцейський застрелив 18-річного підлітка Вондерріта Маєрса-молодшего. Перед цим офіцер хотів перевірити у хлопця документи, але той зненацька почав тікати. Тоді сспівробітник поліції почав переслідувати Маєрса, після чого підліток відкрив по ньому вогонь. Поліцейський зробив у відповідь 18 пострілів, один з яких виявився смертельним. Згодом експертиза довела невинуватість поліцейського.

Цей інцидент привернув особливу увагу громадськості, оскільки відбувся у Сент-Луїсі. У серпні в його передмісті, Фергюсоні, кілька тижнів тривали масові заворушення. Їх причиною стало вбивство поліцейським Дарреном Вілсоном беззбройного 18-річного Майкла Брауна. Для придушення заворушень у Фергюсоні ввели Національну гвардію США, поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом і гумовими кулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram