ГоловнаСвіт

Москвичі вийшли підтримати Савченко одиночними пікетами

Активісти вважають, що Савченко є військовополоненою і проти неї використовують каральну психіатрію

Москвичі вийшли підтримати Савченко одиночними пікетами

У Москві перед будівлею інституту Сербського відбулася акція на підтримку української льотчиці Надії Савченко.

Акцію не було узгоджено з владою Москви, тому вона відбулася у вигляді одиночних пікетів, пише УНІАН.

Близько десяти осіб вийшли до входу в "лікувальну" установу і за чергою піднімали різні плакати з написами: "Надії Савченко - волю", "Тут катують військовополонених", "Надіє - тебе чекають удома", "Надія - Жанна д'Арк", "Лікар - це хіба кат?!".

"Ми за свободу Савченко, яку незаконно викрадено в Україні. Вона є військовополоненою і проти неї використовується каральна психіатрія", - сказала учасниця та організатор акції Катерина Мальдон.

"Так чинити з людьми не можна, на жаль, питання звільнення Надії залежить від першої особи держави. Наша акція навряд чи вплине на Путіна, але ми повинні робити те, що можемо для її якнайшвидшого звільнення", - сказала учасниця акції Лариса.

Перед входом до Центру судової психіатрії посилено заходи безпеки - чергують бійці ЗМОП і поліцейські.

Нагадаємо, Савченко було затримано бойовиками на Донбасі, а потім її переправили до Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом.

Із середини липня вона перебувала під арештом у воронезькому СІЗО. Потім Савченко перевели з Воронежа до Москви для проведення психіатричної експертизи.

Нагадаємо, Басманний суд Москви переніс на 11 листопада засідання за скаргою захисту Савченко на призначення психіатричної експертизи.

Проте 13 жовтня Савченко замість суду було доставлено в Інститут імені Сербського для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, незважаючи на скаргу захисту.

Адвокати Савченко пізніше заявили, що їх підзахисну в інституті Сербського піддають тортурам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram