ГоловнаСвіт

РФ і КНДР перейшли на розрахунки в рублях

Москва пробачила Пхеньяну $9 млрд боргу

РФ і КНДР перейшли на розрахунки в рублях

Перші розрахунки в рублях відбулися між Росією та КНДР у жовтні.

Про це повідомляється на сайті Мінсхідрозвитку РФ, інформує РИА Новости.

Країни домовилися "перейти на рубль" на початку місяця. За словами міністра РФ з розвитку Далекого Сходу Олександра Галушки, щоб обсяги взаємної торгівлі до 2020 року досягли $1 млрд, треба змінити систему взаємних розрахунків і перейти на платежі в російських рублях.

"Росія і КНДР почали здійснювати рублеві розрахунки в рамках реалізації угод, досягнутих на шостому засіданні Міжурядової комісії з торгово-економічного та науково-технічного співробітництва між Російською Федерацією і КНДР під керівництвом міністра РФ з розвитку Далекого Сходу Олександра Галушки", - йдеться в повідомленні.

У травні 2014 року президент РФ Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди про врегулювання заборгованості КНДР перед РФ за кредитами, наданими в період СРСР. Міжурядову угоду уклали 17 вересня 2012 року у Москві. Загальна сума фінансових зобов'язань КНДР перед РФ за станом на 17 вересня 2012 року становила еквівалент $10,94 млрд.

Раніше повідомлялося, що Росія і Північна Корея врегулювали борг в $11 млрд. Згідно з угодою, 90% від суми боргу КНДР не виплачує, 10% ($ 1,09 млрд доларів) корейська сторона має погасити в доларах США протягом 20 років 40 рівними піврічними частками шляхом зарахування на безвідсотковий рахунок Внешэкономбанку в Банку зовнішньої торгівлі КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram