ГоловнаСвіт

У Нігерії припинилося поширення лихоманки Ебола

Останній випадок зараження вірусом у Нігерії був півтора місяця тому

У Нігерії припинилося поширення лихоманки Ебола
Электронная микрофотография вируса Эболы
Фото: EPA/UPG

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила про припинення поширення лихоманки Ебола в Нігерії, повідомляє агентство Рейтер.

"Нігерія тепер вільна від лихоманки Ебола. Це справжній успіх. Тепер ми бачимо, що вірус можна перемогти. Поки ми виграли тільки одну битву", - наголосив представник ВООЗ Руї Гама Ваз на прес-конференції в столиці Нігерії Абуджі.

За даними агентства, останній випадок зараження вірусом стався шість тижнів тому, 5 вересня. Про нові епізоди після цього офіційно не повідомляли. За правилами ВООЗ, епідемію лихоманки Ебола вважають ліквідованою, якщо в країні не було виявлено нових випадків зараження протягом 42 днів - подвійного інкубаційного періоду захворювання.

17 жовтня ВООЗ оголосила Сенегал першою державою, в якій удалося зупинити епідемію лихоманки Ебола. Останній випадок зараження цією хворобою в країні стався 29 серпня.

Читайте: МОЗ: імовірність потрапляння Еболи в Україну дуже висока

Спалах вірусу Ебола була зафіксовано у Гвінеї в лютому 2014 року. Потім лихоманка поширилася на Сьєрра-Леоне, Ліберію, Нігерію і Сенегал. Окремі випадки зараження зафіксовано у США та Європі. За останніми опублікованими даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, всього під час західноафриканського спалаху захворювання заразилися близько 9216 осіб, з них загинули 4555.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram