ГоловнаСвіт

Іспанський суд зобов'язав екс-директора МВФ заплатити €3 млн за шахрайство

У Мадриді протестували проти шахрайства в банківському секторі Іспанії

Іспанський суд зобов'язав екс-директора МВФ заплатити €3 млн за шахрайство
Родриго Рато
Фото: EPA/UPG

Суд у Мадриді зобов'язав екс директора МФВ Родріго Рато (у 2004-2007роках) заплатити заставу у розмірі €3 млн в рамках скандальної справи про шахрайство у фінансовій групі Bankia, проблеми якої у 2012 році загрожували стабільності всієї банківської системи Іспанії.

Про це повідомляє euronews.

Ще одному підозрюваному - Мігелю Блесу - належить виплатити €16-мільйонну заставу.

Рато і Блеса, колишніх представників адміністрації фінансової установи, звинувачують у видачі кредитних карт, які не перебували на обліку у Bankia. Кредитки без контракту та зобов'язань за звітністю отримали 86 осіб. Серед них - політики, профспілкові діячі та бізнесмени. На оплату своїх забаганок (предметів мистецтва і розкоші, ювелірних виробів) власники цих карток отримали понад €15 млн.

"Як команда ми повинні зараз забезпечити прозорість нашої діяльності. Абсолютно ясно, що все це частина минулого, а в майбутньому у Bankia прекрасні перспективи", - прокоментував ситуацію нинішній президент Bankia.

У четвер, 16 жовтня, біля будівлі суду, де розглядалися справи Рато і Блес, відбулася нечисленна акція протесту. Учасники цієї демонстрації чітко нагадали, що два роки тому фінансові проблеми Bankia загрожували стабільності всієї банківської системи Іспанії. На порятунок Bankia знадобилися €22 млрд платників податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram