ГоловнаСвіт

У парламенті Італії з'явиться група "Друзі Путіна"

Італійські євроскептики і раніше виступали на підтримку Росії

У парламенті Італії з'явиться група "Друзі Путіна"
Парламент Италии
Фото: EPA/UPG

У парламенті Італії може з'явитися міжпартійна група "Друзі Путіна".

Як повідомляє видання La Padania, Паоло Грімолді, один із лідерів євроскептиків з політичної партії "Ліга Півночі", що виступає за відділення північних провінцій від Італії, вже почав збір підписів.

"Ми розраховуємо заручитися підтримкою кількох сотень прихильників серед сенаторів і депутатів. Путіна поважають представники різних політичних сил. Ми у "Лізі Півночі" вважаємо санкції проти Росії справжнім божевіллям", - заявив він.

За словами депутата, створення групи "Друзі Путіна" направлено "на підтримання діалогу з нашим торгово-економічним партнером" - Росією. Він також заявив, що РФ і Італія мають співпрацювати як в області економіки, так і в боротьбі з "Ісламською державою".

На початку жовтня Паоло Грімолді у складі делегації "Ліга Півночі" відвідав Москву і Крим. Під час візиту керівники партії не раз висловлювалися за визнання насильницької анексії Криму Росією і проти антиросійських санкцій, введених США та ЄС.

Партію "Ліга Півночі" створено у 1980 році. Вона виступає за надання північним італійським провінціям незалежності та утворення самостійної держави Паданія зі столицею в Мілані. Досить довго "Ліга Півночі" була головним політичним союзником партії Сільвіо Берлусконі, а представники партії входили до складу його уряду.

Автономістська партія "Ліга Півночі" і раніше виступала на підтримку Росії. Так, у 2012 році член цієї партії пропонував продати Сицилію росіянам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram