ГоловнаСвіт

"Роснефть" і Ротенберг подали в суд на ЄС

Європейський суд перевірить легітимність введених проти Росії санкцій

"Роснефть" і Ротенберг подали в суд на ЄС
Аркадий Ротенберг
Фото: gazeta.ru

Російська нафтова держкомпанія "Роснефть" і мільярдер Аркадій Ротенберг подали в суд на Європейський суд за запроваджені проти них санкції.

Як повідомляє Financial Times, "Роснефть "звернулася до Європейського суду (European Court of Justice) 9 жовтня, Ротенберг - наступного дня. Причому позов "Роснефти" подано не тільки від неї самої, а й від інших неназваних осіб. Санкції, які намагається оскаржити нафтова компанія, також стосуються Сбербанку, ВТБ, ВЭБ, Газпромбанка, Россельхозбанка, а також компаній "Газпромнефть" (нафтова компанія "Газпрому") і "Транснефть" (нафтопровідний монополіст).

Видання подає думку російського юриста, який консультує одну з компаній з питань санкцій, що позови "Роснефти" і Ротенберга можуть вплинути на окремі країни під час розгляду питання про продовження санкцій проти Росії.

Нагадаємо, ЄС увів перші санкції проти РФ після анексії Криму в березні. Тоді в чорний список потрапив 21 громадянин РФ і України. Згодом європейці прийняли ще три пакети санкцій проти Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram