ГоловнаСвіт

У мадридському аеропорту ввели режим НС через Еболу

Симптоми смертельного вірусу виявили у нігерійця

У мадридському аеропорту ввели режим НС через Еболу
Самолет с предположителньо зараженным Эболой нигерийцем в Мадриде
Фото: EPA/UPG

Іспанська влада у четвер, 16 жовтня, ввела режим надзвичайного стану в міжнародному аеропорту Мадрида "Барахас" через симптоми лихоманки Ебола в одного з прибулих.

Про це повідомляє іспанська газета El Pais.

Громадянин Нігерії поскаржився екіпажеві літака на характерні для лихоманки симптоми - у нього боліла голова, був озноб і підвищена пітливість. Він прилетів до Мадрида з Парижа, куди прибув зі столиці Нігерії Лагоса.

Екіпаж літака передав інформацію санітарним службам Мадриду. Відразу після прильоту літака ймовірного хворого було ізольовано.

За даними видання, нігерійця, швидше за все, доправили у госпіталь "Карлос III", де від лихоманки Ебола вже лікується медсестра, котра заразилася вірусом.

Спалах вірусу Ебола почався у лютому 2014 року в Західній Африці. На початку серпня у ВООЗ визнали, що спочатку хворобу не було сприйнято з належною серйозністю.

Лихоманка Ебола - гостра вірусна хвороба, що має високий ступінь заразності, характеризується важким перебігом, високою смертністю і розвитком геморагічного синдрому (схильність до шкірної геморагії і кровоточивості слизових оболонок). Коефіцієнт летальності лихоманки може досягати 90%. Спалахи лихоманки Ебола відбуваються в основному у віддалених селищах Центральної та Західної Африки, поблизу вологих тропічних лісів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram