ГоловнаСвіт

До учасників протестів у Гонконгу приєдналися офісні службовці

Переговори руху Occupy Central з владою Сянгану можуть поновитися наступного тижня

До учасників протестів у Гонконгу приєдналися офісні службовці
Глава правительства Гонконга Лян Чжэньин
Фото: EPA/UPG

Поліція Гонконгу вранці 16 жовтня припинила демонтаж барикад, а до учасників акцій протестного руху Occupy Central за ланчем на знак солідарності приєдналися деякі клерки, що працюють у фінансовому кварталі міста.

Про це повідомляє euronews

Тим часом, глава уряду Гонконгу Лян Чженьїн знову каже про ймовірні переговори зі студентами наступного тижня, повідомляє агентство Рейтер.

За словами Чженьїна, найконструктивніше, що уряд Гонконгу може запропонувати студентам, - це сісти разом і вислухати один одного, щоб зрозуміти, що сторони можуть зробити в рамках, визначених нинішніми рішеннями. Він також нагадав, що Пекін відмовився змінювати модель управління Гонконгом.

Демонстрації у Гонконзі почалися 26 вересня. Тоді на вулиці міста вийшли близько 80 тисяч людей, переважно студенти, з вимогою самостійно обирати місцеву владу. У Пекіні погодилися піти на поступки і пообіцяли, що Гонконг отримає таку можливість у 2017 році. При цьому уряд висунув умову, що всіх кандидатів, за яких жителі Гонконгу зможуть віддати свої голоси, попередньо схвалять виборці з Китаю.

У Гонконгу з цим не згодні і виступають за повну демократизацію голосування. Крім того, протестувальники вимагали відставки глави уряду Гонконгу Лян Чженьїна.

У ніч на четвер поліція спробувала розігнати маніфестантів, застосувавши перцевий газ. Водночас від виконання обов'язків усунули кількох офіцерів поліції - після скандалу з побиттям одного з протестувальників. Правоохоронці закували його в наручники і били ногами.

Нагадаємо, раніше в четвер Кемерон заявив, що Британія має виступити за права Гонконгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram