ГоловнаСвіт

Навальний розповів, що не повертав би Крим Україні

Російський опозиціонер запропонував провести в Криму "нормальний референдум"

Навальний розповів, що не повертав би Крим Україні
Алексей Навальный
Фото: стоп кадр из видеоролика www.lifenews.ru

Відомий російський опозиціонер, засновник Фонду боротьби з корупцією, лідер Партії прогресу Олексій Навальний заявив, що не повертав би Крим Україні, якби став президентом Росії.

Про це він розповів у середу, 15 жовтня, в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

Опозиціонер пояснив, що не вважає за потрібне "його туди-сюди повертати", оскільки Крим - "це не бутерброд з ковбасою". Він зазначив, що для відновлення справедливості в Криму потрібно провести "нормальний референдум", щоб долю півострова вирішили люди, які живуть на ньому.

"Я думаю, що результати цього референдуму ми всі приблизно передбачаємо, якими вони можуть бути. Ось як вирішать - так і вирішать. Я думаю, що насправді це для України, попри образу, яку вони відчувають, і т.д., це плюс. Це велике щастя, що Крим з абсолютно проросійським народом, з консервативно налаштованим населенням, яке не сприймає їхньої антикорупційної революції, не сприймає бажання йти в Європу, пішов від них. Вони позбулися двох мільйонів виборців, які гальмували цей рух", - пояснив Навальний.

На думку опозиціонера, анексія Криму Росією в політиці довго буде заважати і Росії, і Україні, і Європі. Крим, за словами опозиціонера, приречений бути чимось на зразок турецького Північного Кіпру.

"Я вважаю, що, незважаючи на те, що Крим захоплено з приголомшливим порушенням усіх міжнародних норм, попри це, реалії такі, що Крим зараз є частиною РФ. І не обманюймо себе. І українцям я дуже раджу теж не обманювати себе. Він залишиться частиною Росії і більше ніколи в осяжному майбутньому не стане частиною України", - сказав опозиціонер.

Референдум "під дулами" про статус регіону пройшов у Криму і Севастополі 16 березня 2014 року. Згідно з "офіційними" даними, за входження Криму до складу Росії в республіці проголосували 96,77% виборців, у Севастополі - 95,6%. "Верховна Рада" АРК і "Міська рада" Севастополя затвердили результати референдуму 17 березня. При цьому згодом рада з прав людини при Путіні визнала, що явка і результати референдуму в Криму дуже завищені. Генеральна Асамблея ООН 27 березня прийняла резолюцію, в якій підтримала територіальну цілісність України в її кордонах, визнаних міжнародною спільнотою. Верховна Рада України від 15 квітня ухвалила закон, згідно з яким Крим і Севастополь оголошено окупованими Росією територіями.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Навальний провів соцопитування в Україні про "Новоросію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram