ГоловнаСвіт

Країни G20 згідні на присутність Путіна на саміті

Президент Росії все-таки поїде в Брисбен

Країни G20 згідні на присутність Путіна на саміті
Фото: electionsmeter.com

Президент Росії Володимир Путін все-таки братиме участь у саміті G20, який відбудеться в листопаді цього року. Про це з посиланням на міністра фінансів Австралії Джо Хокі, повідомляє Agence France-Presse.

"Щойно вчора я розмовляв з міністром фінансів Росії... і він справді підтвердив, що Путін відвідає зустріч лідерів G20 в Брисбені", - заявив Хокі. Він також висловив думку, що рішення ухвалили в результаті консенсусу, досягнутого представниками країн G20. Хокі також додав, що Путін матиме довгу розмову на зустрічі в Брисбені.

Раніше міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що у представників країн G20 зараз немає єдиної думки з питання про те, чи слід президентові Росії брати участь у листопадовому саміті цієї групи.

Нагадаємо, на початку вересня Австралія пригрозила заблокувати участь Росії у зустрічі лідерів G20. Газета The Australian Financial Review писала, що держсекретар США Джон Керрі та міністр оборони США Чак Хейгел під час консультацій на міністерському рівні схвалили ідею не запрошувати російського президента, якщо Москва не змінить свою позицію в українському конфлікті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram