ГоловнаСвіт

У США помер перший заражений вірусом Ебола

У США помер перший заражений вірусом Ебола
Специалисты изолируют квартиру жертвы Эболы Томаса Эрика Данкана
Фото: EPA/UPG

Чоловік, заражений лихоманкою Ебола, помер вранці 8 вересня у лікарні Далласа, США.

Як повідомляє Bloomberg, про смерть Томаса Еріка Данкана розповіли представники міністерства охорони здоров'я штату Техас.

42-річного чоловіка госпіталізували з підозрою на лихоманку Ебола 28 вересня після поїздки до Ліберії. Чоловік звертався по допомогу до лікарів кількома днями раніше, проте медперсонал відмовився госпіталізувати його.

Громадянин Ліберії Томас Ерік Данкан приїхав в США в гості до своєї сестри, яка проживає в Техасі. Він працював у судноплавній компанії, але звільнився у вересні 2014 року. США він вирішив відвідати після того, як отримав туристичну візу.

Як повідомляє euronews, після смерті Данкана ще одну людину ушпиталено з підозрою на вірус Ебола.

Він потрапив до лікарні в Техасі. За його словами, він був удома у нині покійного Томаса Данкана, першої людини, який захворів геморагічної лихоманкою в США, однак у прямий контакт з ним не вступав.

"Цей пацієнт повідомив, що був у будинку хворого на вірус Ебола в Далласі і спілкувався з його родичами. Я хочу підкреслити, що, за нашою інформацією, з самим Дунканом він не контактував, тільки з членами його сім'ї, які були вдома", - повідомив журналістів голова пожежної служби міста Фріско.

У Нью-Йорку відзначили ще один підозрілий випадок - чоловік, який повернувся з Нігерії, потрапив до лікарні з симптомами Еболи. Пізніше лікарі відпустили його, не знайшовши в організмі смертельного вірусу. Проте, медики найбільшого міста США заявляють, що готові до прийому хворих пацієнтів. Так, у США на предмет зараження лихоманкою Ебола перевірятимуть всіх авіапасажирів, які прибувають із Західної Африки.

Спалах лихоманки зафіксували в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію та Нігерію. Наприкінці серпня він дістався Демократичної Республіки Конго і Сенегалу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість жертв вірусу Ебола досягла 3439 чоловік. Кількість інфікованих становить 7492 чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram