ГоловнаСвіт

На вулицях Гонконгу залишилося 300 протестувальників

Масові демонстрації можуть відновитися у разі силового розгону протестувальників

На вулицях Гонконгу залишилося 300 протестувальників
Протест Occupy Central в Гонконге утих
Фото: EPA/UPG

Близько 300 активістів протестного руху Occupy Central залишаються на вулицях Гонконгу після оголошення дати переговорів із владою.

Так, у вівторок 100 протестувальників проводять мирні акції в центрі міста, ще 200 маніфестантів блокують перехрестя на материковій частині міста, у кварталі Монгкок, де минулого тижня відбувалися запеклі конфлікти між демонстрантами і поліцією.

Заступник глави Федерації студентів Гонконгу Лестер Шум повідомив, що протестні акції не припиняться доти, поки не з'являться "видимі ознаки прогресу". Також, за його словами, всі консультації припинять у разі силового розгону протестувальників.

Протестна активність скоротилася після появи можливості діалогу між демонстрантами і представниками влади.

10 жовтня відбудеться зустріч лідерів акції з другою особою в місцевій адміністрації Керрі Ламом і з низкою інших міністрів. Точне місце зустрічі наразі не визначено.

Протести в Гонконзі розпочалися 22 вересня з демонстрації студентів, які вимагали демократичних реформ.

Читайте: Гонконг. Тест на витривалість

Між Гонконгом і Пекіном працює угода "одна країна, дві системи", що дає громадянам право на вираження протесту. Студенти та активісти Occupy Central вимагають провести у 2017 році в Гонконзі прямі вільні вибори глави місцевої адміністрації, якого раніше призначала підконтрольна пекінській владі колегія виборців. Влада КНР висловили згоду надати можливість демократичних виборів, однак обмежила кількість кандидатів до 2-3 осіб. Їх має схвалити колегія виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram