ГоловнаСвіт

У битві за місто на турецько-сирійському кордоні загинули 400 осіб

Реальне число загиблих може бути вдвічі більшим

У битві за місто на турецько-сирійському кордоні загинули 400 осіб
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 412 людей загинули за три тижні боїв між бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" і курдським ополченням за контроль над містом Кобані на сирійсько-турецькому кордоні.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними правозахисників, серед загиблих є і бійці курдського ополчення, і бойовики "Ісламського держави", і велика кількість мирних громадян. При цьому в SOHR підкреслюють, що реальна кількість загиблих може бути вдвічі вищою.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня активізувалося в Іраку і Сирії. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, воно розгорнуло масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопило великі території, де оголосило про створення "ісламського халіфату". США створили коаліцію для боротьби з ІД, яка завдає авіаударів по позиціях угруповання в Сирії та Іраку, але президент США Барак Обама заявив, що не посилатиме наземні війська до Іраку для боротьби з ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram