ГоловнаСвіт

Заклик відокремитися від Росії з'явився на сайті Астраханської облдуми

Прес-служба Думи повідомляє про злом сайту

У ніч проти 7 жовтня невідомі розмістили на офіційному сайті Думи Астраханської області звернення із закликами до сепаратизму, нібито підписане керівництвом регіону і колишнім міністром оборони самопроголошеної ДНР Ігорем Гіркіним (Стрєлковим), повідомляє Slon. Сама заява із сайту вже зникла, але скриншот доступний в Інтернеті.

скриншот із сайту Астраханської облдуми
скриншот із сайту Астраханської облдуми

У заяві від імені "надзвичайного комітету", зокрема, сказано про вихід області зі складу Росії та створення "Нижньо-Волзької Народної республіки". Крім того, вона містить заклики до офіцерів військових частин Південного федерального округу "перейти на бік народу", а також "наказ" місцевому УФСБ перевести службу в посилений режим.

Невідомі підписалися іменами губернатора Астраханської області Олександра Жилкіна, голови обласної думи Олександра Кліканова, начальника УФСБ Юрія Серішева і "Командувача народного ополчення" Ігоря Стрєлкова.

Якийсь час сайт регіонального парламенту був недоступним, потім повідомлення зникло.

Представники думської прес-служби заявили, що звернення з'явилося на сайті після злому, триває перевірка.

З травня 2014 року в Росії діє закон, згідно з яким заклики до сепаратизму, вчинені з використанням ЗМІ й Інтернету, карають позбавленням волі на строк до п'яти років або обов'язковими роботами на строк до чотирьохсот вісімдесяти годин.

Раніше опозиційний російський політик Борис Нємцов говорив, що захоплення Криму Росією надихне російських сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram