ГоловнаСвіт

У Франції пройшли мітинги прихильників і противників сексменшин

Французький прем'єр заявив, що уряд не планує узаконювати "сурогатне материнство"

У Франції пройшли мітинги прихильників і противників сексменшин
Акция сторонников традиционной семьи в Париже
Фото: EPA/UPG

У Франції відбулися багатотисячні марші противників одностатевих шлюбів з руху "Маніфестація для всіх".

Як повідомляє euronews, мітинги в Парижі і Бордо пройшли під гаслом боротьби із сурогатним материнством і проти наділення одностатевих пар правом удаватися до допоміжних репродуктивних технологій.

Того самого дня в Парижі відбулася демонстрація на підтримку одностатевих пар. За словами Гійома Бонне, представника групи All Out, що підтримує сексменшини, люди, які вийшли на марш протесту проти рівності, визнають лише традиційну модель сім'ї і відкидають будь-які інші варіанти, проте сучасна Франція вже відійшла від цієї моделі.

Раніше прем'єр-міністр Франції Манюель Вальс заявив, що уряд не планує узаконювати "сурогатне материнство". Утім, прихильники руху "Маніфестація для всіх" побоюються, що саме цей крок стане наступним після легалізації у Франції одностатевих шлюбів.

Нагадаємо, 18 травня 2013 року президент Франції Франсуа Олланд підписав закон про одностатеві шлюби, який, окрім іншого, дозволяє одностатевим парам усиновлювати дітей. Франція стала 14-ю країною світу, яка узаконила одностатеві шлюби. А наприкінці вересня 2014-го французький суд визнав за лесбійськими парами материнські права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram