ГоловнаСвіт

У Бразилії відбудеться другий тур президентських виборів

Чинний президент боротиметься за пост глави держави з колишнім сенатором

У Бразилії відбудеться другий тур президентських виборів
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Чинний президент Бразилії Ділма Русеф і колишній сенатор, лідер соціал-демократів Аесіу Невіс проходять у другий тур президентських виборів за підсумками першого туру, що відбувся в неділю, 5 жовтня.

Про це свідчать дані Верховного виборчого трибуналу (ЦВК) Бразилії.

За результатами обробки 92% бюлетенів Русеф, що представляє Робітничу партію, набирає 40,96% голосів, а її основний суперник Невіс - 34,3%. Популярний екологічний активіст, кандидат від Соціалістичної партії Марина Сілва набрала 21,14% голосів, вибувши таким чином з боротьби. Решта кандидатів отримали менш ніж 2%.

Марина Сілва ще не виступила із заявою про те, кого має намір підтримати в другому турі. Однак, соцопитування показують, що 60% її прихильників готові віддати свої голоси Аесіу Невісу, що збільшує його шанси стати президентом країни.

Голосування в першому турі завершилося о 17:00 за місцевим часом (23:00 в неділю за Києвом). Крім президента жителі країни також вибирали сенаторів і депутатів, а також губернаторів 27 штатів. Голосування в Бразилії є обов'язковим. Серйозних інцидентів під час виборів не зафіксовано.

Другий тур виборів заплановано на 26 жовтня. Як зазначає Рейтер, згідно з даними соцопитувань, Русеф, що обіймає пост президента з 2011 року, може розраховувати на перемогу над своїм політичним суперником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram