ГоловнаСвіт

У Болгарії на дострокових виборах до парламенту перемагає партія ГЄРБ

Колишня владна сила отримала вдвічі менше голосів

У Болгарії на дострокових виборах до парламенту перемагає партія ГЄРБ
Фото: EPA/UPG

За даними екзит-полів, на позачергових парламентських виборах у Болгарії перемагає партія ГЄРБ ("Громадяни за європейський розвиток Болгарії"). За неї проголосували близько 33% тих, хто прийшов на дільниці, пише "Укрінформ".

Соціалістична партія отримала 16,5% голосів, а Рух за права і свободи - трохи більше за 14%.

За даними соціологів, у Народні збори також проходять Реформаторський блок (8,7%), Рух "Болгарія без цензури" (6,3%), Патріотичний фронт (6%) і "Альтернатива болгарському відродженню" (АБВ) - 4,1%.

Якщо ці дані підтвердяться, то в парламенті ГЄРБ отримає 90 депутатських мандатів, соціалісти - 45, Рух за права і свободи - 38, Реформаторський блок - 23, "Болгарія без цензури" - 17, Патріотичний фронт - 16, АБВ - 11 .

Нагадаємо, що це вже друге голосування за останні два роки. На болгарських виборах 2013 року ГЄРБ отримала більш ніж 30% голосів, але не зуміла створити коаліцію і призначити свого прем'єра.

Тоді президент країни доручив створювати уряд Соціалістичній партії. Прем'єром став Пламен Орешарський. У липні цього року він подав у відставку після того, як соціалісти в Болгарії програли вибори до Європейського парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram