ГоловнаСвіт

Протестувальники в Гонконгу погодилися прибрати частину барикад

Лідери протестувальників закликали своїх прихильників переміститися у центр міста

Протестувальники в Гонконгу погодилися прибрати частину барикад
Движение Occupy Central в Гонконге
Фото: EPA/UPG

Активісти протестного руху Occupy Central у Гонконгу погодилися прибрати частину барикад, які блокували вхід у будівлю штаб-квартири уряду Гонконгу.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Як зазначає агентство, телевізійний матеріал з центру подій показав представника протестувальників, який тиснув руку поліцейському. Передбачається, що такі дії стали частиною стратегії мітингувальників, спрямованої на те, щоби провести перегрупування сил.

За даними агентства Рейтер, лідери студентів, які протестують, закликали своїх прихильників залишити віддалені райони і приєднатися до основної маси демонстрантів у центрі міста.

Нагадаємо, раніше в неділю у Гонконгу поліція спробувала розігнати натовп протестувальників.

Мітингувальники вимагають прямих виборів голови семимільйонного Гонконгу замість нинішніх двоступеневих (через колегію виборців) і в червні провели 10-денний онлайн-референдум за участю близько 800 тис. осіб, який Пекін не визнав.

Протести в Гонконзі почалися з демонстрації студентів, які вимагали демократичних реформ. У серпні влада Китаю ухвалила рішення, що всі кандидати на виборах 2017 року спочатку мають бути схвалені урядовим комітетом. Протестувальники вважають, що це суперечить демократії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram