ГоловнаСвіт

Бойовики "Талібану" запропонували допомогу "Ісламській державі"

Таліби мають намір домагатися створення всесвітнього Ісламського халіфату

Бойовики "Талібану" запропонували допомогу "Ісламській державі"
Талибы

Представники руху "Талібан" у Пакистані висловили підтримку бойовикам терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) у Сирії та Іраку.

Як повідомляє 5 жовтня агентство Рейтер, таліби також заявили, що готові надати допомогу у створенні всесвітнього Ісламського халіфату.

У заяві з нагоди мусульманського свята Курбан-Байрам таліби звернулися до бойовиків з ІД, зазначивши, що вони пишаються їхньою боротьбою проти ворогів - міжнародної коаліції, яку очолює США, передає BBC News. Також у зверненні представники "Талібану" заявили, що світова мусульманська спільнота "готова надати посильну допомогу".

Як зазначається, на сьогодні існує мало свідчень співробітництва між групами бойовиків. При цьому нещодавно прихильників "Ісламської держави" було помічено в пакистанському місті Пешавар при роздачі пропагандистських листівок.

США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, ведуть бомбардування іракської території, що знаходиться під контролем ІД з середини серпня, а перших ударів по Сирії було завдано 23 вересня. 26 вересня Пентагон виступив за перехід до наземної операції в Іраку та Сирії.

Разом зі США у бомбардуваннях беруть участь Франція, Бельгія, Нідерланди, Данія і Великобританія. 2 жовтня до боротьби проти "Ісламської держави" приєдналася Туреччина, а 3 жовтня - Австралія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram