ГоловнаСвіт

Міжнародна організація праці пропонує скоротити робочий тиждень до 4 днів

У МОП вважають, що чотириденний робочий тиждень зробить людей щасливішими

Міжнародна організація праці пропонує скоротити робочий тиждень до 4 днів
Архив

Чотириденний робочий тиждень - кращий, ніж п`ятиденний, вважають експерти Міжнародної організації праці. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ООН.

"Експерти МОП наводять вагомі аргументи на користь скорочення робочого тижня. По-перше, це дозволить покращити здоров'я населення, оскільки багато захворювань у сучасному світі спричинені перевтомою, постійним перебуванням в офісі і стресом.

По-друге, короткий тиждень дозволить створити більше робочих місць. По-третє, різні дослідження показують, що люди більш продуктивні, коли працюють менше. Ті, хто проводить в офісі довгі години, нерідко лише імітують бурхливу діяльність", - зазначають в ООН.

Як сказано в повідомленні, люди, які присвячують роботі 4 дні на тиждень, частіше почуваються щасливими і задоволеними життям. Крім того, відмова від одного робочого дня позитивно позначиться на довкіллі - хоча б тому, що поїздок на роботу і з роботи стане менше на кілька мільярдів на тиждень.

Експерти також зазначили, що ідею скорочення робочого тижня підтримують один із засновників компанії "Гугл" Ларрі Пейдж і мексиканський мільярдер Карлос Слім.

Нагадаємо, за даними МОП, кількість безробітних у світі стрімко зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram