ГоловнаСвіт

Глава МВФ прогнозує повільне зростання світової економіки у 2015 році

Лаґард нагадала про геополітичні ризики для світової економіки

Глава МВФ прогнозує повільне зростання світової економіки у 2015 році
Кристин Лагард

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард прогнозує повільне зростання світової економіки у 2015 році.

Про це вона заявила, виступаючи з промовою у Джорджтаунському університеті напередодні Щорічної зустрічі МВФ і Світового банку 10-12 жовтня.

"Світова економіка виявилася слабкішою, ніж ми сподівалися тільки шість місяців тому. Відновлення відбувається, зрозумійте мене правильно, але воно слабкіше, ніж вважали. І ми прогнозуємо помірний підйом у 2015 році. Прогнозоване зростання зменшилося", - заявила Ла

ґард.

Директор МВФ попередила, що епоха повільного росту може затягнутися, якщо окремі держави не зроблять додаткові зусилля зі скорочення безробіття і державного боргу.

"Серед розвинених економік очевидними лідерами є США та Великобританія в Європі, і вони мусять ще більше посилитися. Відновлення відбувається набагато слабкіше в Японії, і найслабше у єврозоні, де ситуація дуже відрізняється від країни до країни", - зазначила глава МВФ.

Крім того, Лаґард нагадала про геополітичні ризики для світової економіки. Серед потенційних ризиків вона назвала ситуацію в Україні, на Близькому Сході та епідемію вірусу Еболи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram