ГоловнаСвіт

Вибух пасажирського автобуса в Пакистані: 7 жертв

За версією поліції, стався напад за мотивами релігійної ненависті

Вибух пасажирського автобуса в Пакистані: 7 жертв
архив
Фото: EPA/UPG

Семеро людей загинули і щонайменше 11 отримали поранення від вибуху бомби в автобусі біля міста Пешавар на північному заході Пакистану.

Про це 2 жовтня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеву поліцію.

Вибух стався на тлі тривалої в регіоні Північний Вазірістан військової операції проти бойовиків ісламістського руху "Талібан".

"За останню добу загін зі знешкодження вибухових пристроїв підірвав шість бомб у декількох місцях в Пешаварі. Це сьома бомба, яка вибухнула. У ній використовувалися п'ять кілограмів вибухівки", - сказав представник поліції Шафкат Малік журналістам на місці трагедії.

Водій автобуса, Шамс-ур-Рехман, який пережив теракт, сказав слідчим, що на задньому сидінні автобуса сидів старший чоловік зі старою сумкою, і вибух стався невдовзі після того, як він вийшов з автобуса.

Слідчий поліції, який говорив на умовах анонімності, заявив, що це міг бути напад за мотивами релігійної ненависті, оскільки більшість пасажирів в автобусі були шиїтами. Радикальні суніти нерідко атакують шиїтів, яких вони називають "невірними".

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт.

Нагадаємо, всередині вересня бойовики "Аль-Каїди" захопили пакистанський фрегат і намагалися обстріляти кораблі ВМС США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram