ГоловнаСвіт

Хакери Anonymous оголосили кібервійну владі Гонконгу

Хакери закликали протестувальників продовжувати боротьбу

Хакери Anonymous оголосили кібервійну владі Гонконгу
Фото: EPA/UPG

Хакерська група Anonymous оголосила кібервійну владі Гонконгу.

Про це 2 жовтня пише The South China Morning Post. Хакери заявили, що солідарні з протестувальниками, заблокували кілька міських сайтів і пообіцяли, що днями нападу зазнають ще кілька десятків ресурсів, що належать владі Гонконгу.

На першій сторінці зламаних сайтів кібертерористи написали: "До нас дійшли відомості, що тактика, використовувана проти мирних демонстрантів у США, застосовується і в Гонконгу" (йдеться про розгін протестувальників під час акції "Захопи Волл-стрит").

Хакери також закликали протестувальників боротися далі, а гонконгівських поліцейських попередили, що за ними пильно стежать, у разі надмірного застосування сили проти учасників акцій усі дані про співробітників, відповідальних за це, з'являться в Інтернеті. Правоохоронців, чиновників і членів уряду Гонконгу хакери закликали піти у відставку.

Міжнародна група хакерів Anonymous заснована 2003 року. Не має ні лідерів, ні керівних органів. Хакери влаштовують кібератаки і зломи на знак протесту по всьому світу. Найчастіше від їхніх дій страждають сайти державних установ і силових структур.

Нагадаємо, раніше в четвер повідомляли, що Пекін використовує смартфони, щоб стежити за протестувальниками в Гонконгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram