ГоловнаСвіт

ЄС може запровадити нові санкції проти РФ через аеропорт Донецька, - ЗМІ

Про які додаткові обмежувальні заходи йдеться, не уточнювалося

ЄС може запровадити нові санкції проти РФ через аеропорт Донецька, - ЗМІ
архив
Фото: 62.ua

Євросоюз може запровадити нові санкції проти Росії, якщо проросійські сепаратисти на сході України захоплять аеропорт Донецька чи місто Маріуполь.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело, обізнане у політиці уряду ФРН. Підтвердження цієї інформації з офіційних джерел агентство не надає. Співрозмовник агентства, який говорив на умовах анонімності, також не уточнив, про які додаткові обмежувальні заходи з боку ЄС може йти мова.

Наразі аеропорт Донецька знаходиться під контролем українських військових. Впродовж останніх місяців за нього ведуть запеклі бої. Вони тривають і після перемир'я, укладеного на початку вересня.

Раніше в четвер повідомлялося, що військові відбили атаку на донецький аеропорт. Напередодні бойовики здійснили чотири невдалі спроби штурму.

На сході України з квітня триває антитерористична операція. Київ і країни Заходу звинувачують Росію у підтримці сепаратистів і безпосередньому втручанні в конфлікт, проте в Москві усі звинувачення, незважаючи на численні докази, далі заперечують. На початку вересня уклали перемир'я, після чого інтенсивність бойових дій знизилася, проте на окремих напрямках сутички та обстріли продовжилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram