ГоловнаСвіт

Новий прем'єр Польщі: політика щодо України буде прагматичною

Ева Копач не хоче, щоб її країна через підтримку Києва залишилася на самоті

Новий прем'єр Польщі: політика щодо України буде прагматичною
Фото: rian.ru

Політика нового уряду щодо України буде прагматичною, заявила новий прем'єр-міністр Польщі Ева Копач.

Про це вона сказала, представляючи в Сеймі напрямки політики свого кабінету, передає "Польське Радіо".

Як зазначила Ева Копач, криза в Україні показує, наскільки важливим є факт, що Польща не повинна самостійно боротися з викликами, які стоять перед ЄС і НАТО.

"Найважливіший державний інтерес - не допустити "розрідження" позиції Заходу, частиною якого ми є. Але так само важливо не допустити того, щоб через нереальні цілі Польща залишилася на самоті. Тому мета мого уряду полягатиме в прагматичній політиці щодо того, що відбувається в Україні", - сказала вона.

Прем'єр-міністр підкреслила, що така політика не означає згоди із захопленням території суверенної держави або із силовою зміною кордонів у Європі. Ева Копач додала, що для Польщі та її громадян ключовим є припинення збройної боротьби в Україні і консолідація української держави.

"Ми підтримуємо проєвропейський напрямок розвитку України. Але відповідальність за реформування держави лежить на українцях", - зазначила прем'єр Польщі. Копач пообіцяла допомогти Україні в економічній, політичній і військовій трансформації.

Нагадаємо, Копач очолила уряд Польщі після того, як Дональд Туск покинув пост прем'єра у зв'язку зі вступом на посаду голови Європейської ради.

Копач уже встигла заявити, що Польща не буде постачати Україні зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram