ГоловнаСвіт

Москва пообіцяла захистити російських громадян у Придністров'ї

Рогозін порадив не перевіряти терпіння і силу Росії

Москва пообіцяла захистити російських громадян у Придністров'ї
Рогозин
Фото: http://lenta.ru

Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін пообіцяв, що "український сценарій" не повториться на кордонах Придністров'я.

Про це він заявив 1 жовтня на відкритті виставки "Придністров'я - російський кордон" в музеї Збройних сил РФ, інформує ІТАР-ТАРС.

"Користуючись ЗМІ, через всі ці мікрофони ще раз хочу сказати всім тим, хто думає інакше, ніж ми: не треба лізти в Придністров'я, не треба намагатися розв'язувати істерику на кордоні, не треба нагнітати обстановку, бо там живуть громадяни Російської Федерації", - підкреслив Рогозін.

Віце-прем'єр зазначив, що Росія однозначно захищатиме своїх громадян, і порадив не намагатися "перевіряти нас на наше терпіння, на нашу силу". За його словами, російський уряд має намір до кінця виконувати свій обов'язок і зробить все, щоб згідно з міжнародними зобов'язаннями "виступати надійним, стабільним миротворцем і партнером і в Тирасполі, і в Кишиневі".

Київ і країни Заходу неодноразово звинувачували Росію у вторгненні в Україну. Однак Москва далі відкидає звинувачення в підтримці проросійських сепаратистів, які воюють на сході України, а також в участі в бойових діях на Донбасі російських військ.

Придністровська Молдавська Республіка проголосила свою незалежність у 1990 році. При цьому жодна країна-член ООН не визнала ПМР суверенною державою. Влада республіки неодноразово просила Москву включити її до складу Росії. Наприклад, в 2006 році в республіці відувся референдум, на якому 97,2% місцевих жителів проголосували за приєднання до Росії, проте голосування визнала легітимним лише Росія. У березні цього року Придністров'я попросилося до складу России, а в квітні попросило Москву про визнання незалежною державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram