ГоловнаСвіт

Таліби підірвали два автобуси з військовими в Кабулі: 7 жертв

Таліби підірвали два автобуси з військовими в Кабулі: 7 жертв
Теракт к Кабуле
Фото: EPA/UPG

Щонайменше семеро людей загинули і 19 отримали поранення від самопідривання двох терористів-смертників у Кабулі.

Про це 1 жовтня повідомляє агентство Рейтер.

Відповідальність за вибухи, один з яких стався у Західній частині Кабула, а другий - в північно-східній, взяв на себе ісламістський рух "Талібан". Смертники підірвалися поруч із двома автобусами, що перевозили військовослужбовців.

При цьому на своїх сторінках в соцмережах таліби пригрозили активізувати такі дії у зв'язку з підписанням владою угоди про безпеку з США.

Нагадаємо, в понеділок присягу склав новий президент Афганістану Ашраф Гані. За кілька хвилин до початку церемонії в Кабулі стався вибух.

А наступного дня Афганістан і США підписали угоду про безпеку, що дозволяє Вашингтону залишити на території Афганістану 10 тис. своїх військовослужбовців і дві тисячі солдатів НАТО після виведення основного контингенту до кінця 2014 року. Передбачається, що іноземні війська допомагатимуть співробітникам афганських сил безпеки в боротьбі з терористами, а також вчитимуть місцевих військових.

Як зазначає Рейтер, влада Афганістану сподіваються, що угода про безпеку дозволить підвищити мораль в лавах афганських силовиків, а також відновить довіру до економіки, яка серйозно постраждала через виведення іноземних військ і побоювання, що в країні не залишиться військового контингенту США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram