ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики "Ісламської держави" в Сирії захопили в полон 20 турецьких військових

Ісламісти відпустили на волю 70 курдських школярів

Бойовики "Ісламської держави" в Сирії захопили в полон 20 турецьких військових
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" взяли в полон 20 турецьких військовослужбовців у сирійській провінції Алеппо, повідомляє ліванський телеканал "Аль-Маядін".

За даними каналу, турецькі військові стояли на варті усипальниці предка правителів Османської імперії Сулеймана Шаха.

Раніше віце-прем'єр Туреччини Бюлент Аринч пропонував забезпечити додатковий захист від можливих атак бойовиків "Ісламської держави". Він також заявляв, що турецький парламент розглядає пропозицію уряду про використання турецьких військ на території Сирії та Іраку.

Крім того, за даними телеканалу, 30 вересня джихадисти відпустили на волю 70 курдських школярів, викрадених ще наприкінці травня в районі міста Алеппо в Сирії. Усього в полон 29 травня було взято близько 145 учнів. Про мотиви бойовиків поки що нічого невідомо.

Усипальниця Сулеймана Шаха - діда засновника імперії султана Османа I - розташована в турецькому анклаві на території Сирії і, відповідно до договору від 1921 року, охороняється турецькими військовим.

З 23 вересня США за підтримки п'яти арабських країн (Бахрейну, Катару, Саудівської Аравії, Йорданії і ОАЕ) почали операцію проти "Ісламської держави" в Сирії.

Нагадаємо, напередодні Туреччина розмістила танки на кордоні із Сирією, щоб убезпечитися від можливих атак бойовиків "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram