ГоловнаСвіт

Франція спростувала інформацію про швидку передачу "Містраля" Росії

"Містраль" можуть передати Росії, якщо на Донбасі виконуватиметься режим припинення вогню

Франція спростувала інформацію про швидку передачу "Містраля" Росії

У посольстві Франції в Москві не підтвердили інформацію про передачу Росії вертольотоносців "Містраль" 4 листопада в Сен-Назарі.

Про це заявили в посольстві Франції в Москві у вівторок, коментуючи повідомлення ЗМІ про передачу вертольотоносця Росії 4 листопада.

"Ми не підтверджуємо, цю інформацію", - цитує "Интерфакс" повідомлення посольства.

Там також зазначили, що Париж дотримується колишньої позиції, окресленої президентом Франсуа Олландом 18 вересня. Тоді глава Французької республіки заявив, що перший вертольотоносець типу "Містраль" можуть передати російській стороні, якщо режим припинення вогню дотримуватиметься на сході України.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерело в російській кораблебудівній галузі повідомили, що "Містраль" передадуть Росії 4 листопада.

Нагадаємо, "Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS підписали контракт про будівництво двох вертольотоносних кораблів-доків (ДВКД) типу "Містраль" у червні 2011 року. Передача ВМФ Росії ДВКД-1 "Владивосток" призначена на осінь. Але з міркувань безпеки внаслідок дій Москви в Україні Франція призупинила передачу "Містралів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram