ГоловнаСвіт

В РФ офіцера засудили за розголошення секретних даних через ремонт ноутбука в Україні

У розпорядження українців, які ремонтували ноутбук офіцера, нібито потрапив секретний наказ Міноборони РФ

В РФ офіцера засудили за розголошення секретних даних через ремонт ноутбука в Україні
Фото: 4everfoto.blogspot.com

Окружний військовий суд Москви засудив полковника Віталія Зайчика до двох років умовно.

Про це у вівторок, 30 вересня, повідомляє "Интерфакс".

Слідство стверджує, що в розпорядження українців, які ремонтували ноутбук офіцера, потрапив секретний наказ міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Зайченко з 2009 року обіймав посаду начальника 5 відділу Управління начальника військ радіоелектронної боротьби і відповідав за організацію радіоелектронного захисту. Полковник мав доступ до відомостей з грифами "особливо секретно" і "абсолютно секретно". Частину секретних відомостей він зберігав на своєму ноутбуці Acer.

Коли ноутбук зламався, Зайченко віддав його на ремонт сестрі - громадянці України. Вона відвезла його в Україну і віддала спочатку одному, а потім іншому комп'ютерному майстру для ремонту і розшифровки інформації. Таким чином в розпорядження тих, хто ремонтував комп'ютер, потрапив секретний наказ міністра оборони Росії, а також постанова уряду, що регулюють роботу системи радіолокаційної боротьби.

Згідно з вироком, полковник не збирався продавати секретну інформацію, тому йому не ставиться в провину державна зрада. До тяжких наслідків його дії не призвели. Його визнано винним у розголошенні охоронюваних державою відомостей (частина 1 статті 283 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram