ГоловнаСвіт

На Кіпрі викрадено картину Деґа вартістю €6 млн

Разом з картиною зловмисники вкрали цінності на €157 тис.

Картину французького художника Едґара Деґа "Танцівниця, що поправляє мештик" викрадено з будинку 70-річного колекціонера в місті Лімасол на Кіпрі.

Про це пише 30 вересня газета Cyprus mail.

Полотно розміром 61 на 47 сантиметрів стало найдорожчим живописним твором, коли-небудь викраденим на Кіпрі. Його вартість сьогодні становить €6 млн.

Разом із картиною, яка не була застрахованою, зловмисники вкрали цінності на €157 тис.: сім золотих годинників і три оперні біноклі, виготовлені з використанням золота.

У рамках слідства поліція заарештувала 44-річного жителя Кіпру. Ще двоє підозрюваних перебувають у розшуку. За даними поліції, це південноафриканець і громадянин Росії. За словами колекціонера, ім'я якого не називається, 55-річний росіянин звертався до нього з проханням продати одне з полотен.

Колекціонер розповів, що крадіжку скоєно 29 вересня, коли він вирушив на зустріч із адвокатами передбачуваного покупця, щоб продовжити оформлення угоди.

Едґар Деґа - живописець 19 століття, один із представників руху імпресіоністів. Серед цінителів мистецтва особливо популярна серія його картин, присвячених балету.

Це не перший випадок, коли полотно пензля Деґа стає здобиччю зловмисників. Так, у 2010 році серед лотів аукціонного дому Sotheby's виставили на торги картину Деґа "Прачки, що страждають від зубного болю", вкрадену з музею у Франції в 1973 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram