ГоловнаСвіт

У Москві назвали дату передачі Росії першого "​​Містраля"

Зараз корабель "Владивосток" маневрує в Біскайській затоці поблизу порту Сен-Назер

У Москві назвали дату передачі Росії першого "​​Містраля"
"Мистраль"
Фото: lenta.ru

Перший універсальний десантний корабель (УДК) "Владивосток" типу "Містраль", побудований на верфі STX France у Сен-Назері, передадуть Росії 4 листопада.

Про це повідомляє "Интерфакс-АВН" з посиланням на джерело у російській кораблебудівній галузі.

У свою чергу заступник генерального директора "Рособоронэкспорт" Ігор Севастьянов повідомив ІТАР-ТАРС, що акт про передачу корабля французькою стороною Росії мали підписати у Сен-Назері наприкінці жовтня - початку листопада.

Зараз "Владивосток" маневрує у Біскайській затоці поблизу порту Сен-Назер у рамках навчального плавання з другим російським екіпажем, які готуються для другого корабля серії - УДК "Севастополь". Екіпаж відпрацьовує спеціальні маневри. На борту корабля перебувають понад 200 російських моряків і приблизно стільки ж інструкторів та фахівців французькій верфі.

"Рособоронэкспорт" і французька компанія DCNS підписали контракт на будівництво двох "Містралів" у червні 2011 року. У вересні президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що остаточне рішення про поставку "Містралів" Росії ухвалять наприкінці жовтня і воно залежатиме від розвитку ситуації в Україні. Чинні зараз проти РФ санкції передбачають, що раніше укладені контракти у сфері військово-технічного співробітництва мають виконати.

Кілька країн НАТО і в першу чергу - США, Великобританія, Німеччина і Польща - раніше неодноразово намагалися домогтися від Франції рішення не поставляти "Містралі" Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща може відмовитися від французького озброєння у разі поставок "Містралів" до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram