ГоловнаСвіт

Країни Західної Африки попросили про допомогу в боротьбі з вірусом Ебола

Під час нинішнього спалаху епідемії вмирають сім із десяти носіїв вірусу

Країни Західної Африки попросили про допомогу в боротьбі з вірусом Ебола
Жертвы лихорадки Эбола в Либерии
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ Сьєрра-Леоне та Ліберії закликали світову спільноту посилити боротьбу зі смертельним вірусом Ебола, повідомляє 30 вересня euronews.

Жертвами цього захворювання в країнах Західної Африки вже стали понад три тисячі осіб. Багато хто в цих країнах вважає, що реакція на виклик, кинутий Ебола, надто повільна, безсистемна і недостатня.

Наприклад, звертаючись до учасників Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, голова зовнішньополітичного відомства Ліберії Августин Нгафуан сказав: "Ебола завела нас у глухий кут. Вона виявилася жвавішою від усіх наших колективних зусиль. На жаль, Ебола продовжує нести смерть і забирати все нові життя. Вона залишає свій слід і на дітях, які стають сиротами по всій країні. Серед них і десятирічний хлопчик з графства Лофа. Він виявився єдиним, хто вижив у сім'ї з 12 осіб".

За офіційними даними, загальна кількість людей, "які підхопили" вірус Еболи, перевищила 6,5 тис. Під час нинішнього спалаху епідемії вмирають сім із десяти носіїв Еболи. Досі від цієї хвороби не існує зареєстрованих вакцин і ліків.

Разом з тим напередодні медики з Таїланду заявили, що знайшли вакцину проти вірусу Ебола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram