ГоловнаСвіт

Сирія закликала США атакувати позиції всіх терористів на своїй території

Дамаск зарахував себе до союзників Вашингтона

Сирія закликала США атакувати позиції всіх терористів на своїй території
Валид Муаллем
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Сирії Валід Муаллем закликав США завдавати авіаударів не тільки по бойовиках терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), а й по позиціях інших радикальних угруповань.

Про це 30 вересня повідомляє агентство Associated Press.

За словами Муаллема, всі терористичні формування мають одну і ту саму екстремістську ідеологію. Отже, наголосив він, США повинні включити у список ударів позиції всіх ісламістських угруповань, які воюють проти військ президента Сирії Башара Асада.

Крім того, Муаллем зазначив, що Дамаск фактично опинився по один бік з міжнародною коаліцією проти "Ісламської держави". При цьому він наголосив, що Дамаск "задоволений" діями коаліції.

Водночас раніше, виступаючи на сесії Генасамблеї ООН, Муаллем звинуватив США у подвійних стандартах, оскільки, за його словами, завдаючи ударів по одному угрупованню, вони нібито постачають зброєю і грошима, а також тренують інших бойовиків. На його думку, така політика Вашингтона створює "сприятливий ґрунт" для подальшого зростання екстремізму в Сирії, Іраку та Лівані.

Нагадаємо, з 23 вересня США за підтримки п'яти арабських країн (Бахрейну, Катару, Саудівської Аравії, Йорданії і ОАЕ) ведуть військову операцію проти "Ісламської держави" в Сирії. Наприклад, напередодні США завдали ударів по зерносховищах у Сирії, загинули мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram